trusted online casino malaysia

Grundlæggende astrologi: Virker det virkelig?

Solen er det vigtigste himmellegeme

Den repræsenterer vores personlighed og ego og er et symbol på vitalitet og liv i almindelighed. Månen repræsenterer følelser og følelser – især dem, der er svære at kontrollere som f.eks. frygt, vrede, jalousi osv. Planeter, der står over for hinanden, repræsenterer kontrasterende egenskaber. Planeter i aspekt til hinanden, dvs. “konjunkter” eller “modsatte”, kan vise, hvordan de forskellige egenskaber er relateret til hinanden, og om de støtter eller konflikter med hinanden.

Sol og måne anses for at være de mest kraftfulde astrologiske aspekter, efterfulgt af Mars, Merkur, Jupiter og Saturn. De astrologiske aspekter kan inddeles i tre kategorier: hårde – kvadrat (90°), opposition (180°) og trigon (120°); bløde – sextil (-60°), semi-sekstil (-30° ), kvinkunx (+150° ) eller inconjunct (+210° ). Disse astrologiske aspekter skyldes for det meste, at planeterne kommer tættere på hinanden end i hverdagen; for eksempel når to mennesker mødes til en fest i stedet for at gå hver sin vej gennem rummet. Planeter længere væk fra Jorden forårsager svagere astrologiske virkninger .De astrologiske aspekter er også opdelt i to kategorier: essentielle og tilfældige.

Essentielle astrologiske aspekter

Essentielle astrologiske aspekter ændrer sig ikke over tid – f.eks. er konjunktionen (0°) altid et meget stærkt aspekt. Tilfældige astrologiske aspekter kan variere i virkning afhængigt af andre faktorer såsom de involverede planeter, deres position i forhold til Jorden på fødselstidspunktet, og hvor de befandt sig set fra Jordens perspektiv. F.eks. blev Uranus først opdaget af moderne europæiske astronomer, efter at dens opdagelse var blevet forudsagt ved hjælp af astrologi; dette viser, at nogle astrologer har erkendt astrale bevægelser mange år før de bliver synlige for os her på Jorden. På grund af disse forskelle mellem en indfødt kulturs syn på rummet sammenlignet med vores egen er astrologer ofte nødt til at bruge en række forskellige teknikker, herunder at se på horoskopet fra forskellige vinkler og tage højde for den moderne astrologis forståelse af Uranus, Neptun og Pluto.

Astrologi handler ikke kun om at forudsige fremtiden, men giver også indsigt i menneskers motivation, karakter og potentielle problemer. Den kan bruges som et redskab til selvindsigt eller til at hjælpe andre til at forstå sig selv bedre. Ved at forstå en persons astrologiske profil kan en astrolog måske foreslå måder, hvorpå personen bedst kan håndtere sine udfordringer i livet. Astrologi bør aldrig opfattes som deterministisk – det er altid muligt for folk at ændre deres skæbne ved at træffe positive valg baseret på deres egen frie vilje.

Del på linkedin
Del på facebook
Del på twitter
Del på email