Brug en jobansøgning skabelon og øg dine chancer for at få drømmejobbet

Hvis du er aktivt jobsøgende, har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med den store konkurrence, der er på arbejdsmarkedet. De fleste af os har prøvet at få afslag, og det er ikke unormalt at få at vide, at der har været 50, 100 eller endda 200 ansøgere til samme stilling. Det er altså et benhårdt marked at være jobsøgende i for tiden, og især hvis man jagter et af de mere eftertragtede jobs.

Det kræver med andre ord mere end blot at være kvalificeret at lande drømmejobbet i dag. Det kræver, at man formår at skille sig ud blandt mængden og ikke mindst at ens ansøgning er så god, at den kan give konkurrenterne baghjul. For at man kan gøre det, skal ens ansøgning indeholde alt det, arbejdsgiveren forventer af en ansøgning, og så lidt mere til.

Du kan med fordel bruge en jobansøgning skabelon for at øge dine chancer, for på den måde kan du vide dig sikker på, at du får opbygget din jobansøgning på den bedst mulige måde. En jobansøgning skabelon giver gode råd til, hvordan du får fortalt om dine kompetencer og erfaringer på en spændende og relevant måde, således arbejdsgiver husker dig i mængden og bliver så tilpas nysgerrig, at det er dig, der bliver indkaldt til jobsamtale.

En jobansøgning skabelon hjælper dig til at skrive med struktur, så du præsenterer det, du vil sige, i den rigtige rækkefølge. En god ansøgning har en fængende overskrift, start, midte og slutning. Og så fylder den ikke mere end én A4-side. Ved at have ovenstående med, er du allerede rigtig langt i processen med at skrive den perfekte jobansøgning.

Sådan opbygger du en jobansøgning

Kan du formulere på én linje, hvorfor du er den rette til stillingen? Hvis du kan det, så har du allerede overskriften på din ansøgning klar. Din overskrift skal sige noget om dig og dine kvalifikationer, så den pirrer modtageren til at læse videre. Vær ikke bange for at gøre din overskrift kæk, anderledes eller usædvanlig. En overskrift der skiller sig ud, har også større chance for at fange modtagerens interesse, end en overskrift de har læst og set et utal af gange før.

Herefter skal starten på din ansøgning være et motivationsafsnit, hvor du fortæller, hvorfor og hvordan du passer både tilstillingen og til virksomheden. Hvad kan du bidrage med og hvad er det helt særlige, som du kan tilføre virksomheden, som de andre ansøgere ikke kan? Giv gerne eksempler på, hvordan du har bidraget til vækst, værdi eller noget helt tredje i en tidligere stilling.

I midten af ansøgningen fremhæver du din baggrund: Hvilke erfaringer har du med dig som denne arbejdsplads kan drage fordel af?  Eksempler er guld værd i en ansøgning, for ”show it don’t tell it” har meget større gennemslagskraft end en opremsning af alt det, man selv mener, man kan.

Afslutningsvis skal din personlighed i spil. Din personlighed er lige så vigtig for dine kompetencer, når arbejdsgiver skal vurdere, om du passer ind i virksomheden.

Held og lykke.

Del på linkedin
Del på facebook
Del på twitter
Del på email