Lånenichen

Sådan navigerer du i lånenichen efter 1. juli 2020

Der er mange danske affiliate marketers, der bevæger sig inden for nichen online lån. Altså sammenligning og formidling af lånetilbud til forbrugere. Dette er der flere gode årsager til.

Den største er nok, at der er rigtige gode penge at tjene som affiliate, hvis man er dygtig nok. For konkurrencen i denne niche er benhård.

Låneudbyderne tjener milliardbeløb hvert år på at udbyde lån og vil derfor gå langt økonomisk for at få en ny kunde. Dette har resulteret i affiliatekommissioner op til 800-1000 kr. pr. gennemført låneaftale.

Engang var lånenichen lig med det vilde vest og fuld af digitale guldgravere. I dag er fokus fra politisk hold på markedet for online lån stort, og der lovgives strammere og strammere på området. Lovgivning der udføres i virkeligheden og har hårde konsekvenser, hvis den ikke følges.

Senest kom der ny lovgivning på området 1. juli 2020, og det har gjort det sværere at formidle lån på nettet. Man skal have styr på sine tilbud og juraen bag.

Dette er ment som en guide til dig, der enten allerede arbejder med affiliate marketing inden for lån, eller som tænker på at gå den vej.

Ny lov i juli

1. juli 2020 trådte som sagt en helt ny lov i kraft, der er ment som et opgør med det dyre kviklån. Loven er vedtaget i et samarbejde mellem den socialdemokratiske regering og partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) udtalte i den forbindelse:

”Jeg er rigtig stolt af, at vi nu for første gang for alvor tager et opgør med de kviklån, der har fanget mange særligt unge og udsatte i uoverskuelig gæld. Det var på høje tid. Vi har lavet en aftale, der beskytter de danske forbrugere. Med aftalen får vi en af de strammeste reguleringer af markedet for forbrugslån i EU.

Det betyder også, at de virksomheder, der opfører sig ordentligt over for deres kunder, kan se frem til en relativt nem overgang til de nye regler, mens en række af dem, der har været mest grådige, kommer til at skulle lave deres forretning om. Jeg er glad for, at der er opbakning i Folketinget til den her aftale.”

Dette betyder loven helt præcist

  1. Alle forbrugslån med ÅOP over 35% bliver forbudt
  2. Udbyder et firma forbrugslån med ÅOP over 25% må de ikke markedsføre lån overhovedet.
  3. Der er indført et omkostningsloft, så en forbruger maksimalt må skulle betale det dobbelt af det lånte beløb i samlede omkostninger: afdrag, renter og gebyrer
  4. Der frigøres 5 mio. kr. til gældsrådgivning, så puljen nu er 60 mio i perioden 2020-2023.
  5. Privatpersoner skal følge samme regler som virksomheder.
  6. Der skal undervises i privatøkonomi i folkeskolen.

Som affiliate har du ansvaret for ikke at bringe lånereklamer, der er imod den nye lov, uanset om oplysninger eller materiale kommer fra lånefirmaet selv. Det er dit ansvar og dig der straffes, så vær meget opmærksom.

Fokusér på bedre lånetyper

Lånenichen har i mange år været meget baseret på lånetyper og søgeord som kviklån, SMS-lån, hurtiglån, lån trods RKI mv.

Dette er primært fordi disse typer af lån har været de mest søgte, bedst betalte og mes højest konverterende trafik.

Efter den nye lov, har lånefirmaerne været nødt til at revurdere deres produkter og fokus er skiftet til bedre og mere fornuftige lånetyper som f.eks. samlelån, forbrugslån og lån til bolig, bil mv.

Som affiliate, der er i branchen seriøst, anbefaler vi også at arbejde med disse typer og søgeord i stedet for at blive fristet af de mange søgninger på kviklån.

Redaktionen

Del på linkedin
Del på facebook
Del på twitter
Del på email